Spring navigation over
Indhold start .
Nyhed28.06.2013

Virksomhedsforum: Ens regler på tværs af kommuner

Virksomhedernes forretning stopper ikke ved kommunegrænsen. Derfor er der brug for mere ensartede regler, påpeger Virksomhedsforum for enklere regler, der også sætter fokus på indberetning af arbejdsskader.

Formand for Virksomhedsforum for enklere regler, Michael Ring:

Kommunerne er den myndighed mange virksomheder hyppigst er i kontakt med i hverdagen. Derfor er det tidskrævende, når regler administreres forskelligt fra kommune til kommune. For virksomhedernes forretning stopper sjældent ved kommunegrænsen.

Med mere ensartede regler i kommunerne kan både virksomheder og kommuner spare ressourcer. Det handler om at vælge bureaukrati fra og arbejdspladser til. Vi ser frem til, at regeringen og kommunerne vil arbejde positivt med vores forslag.

Vi modtager også mange forenklingsforslag fra virksomheder gennem vores brevkasse på enklereregler.dk. Vi har bl.a. sendt en række forslag videre til regeringen, som kan gøre det lettere at indberette arbejdsskader, bl.a. forslag fra selvstændig erhvervsdrivende, Karin Sloth.

Selvstændig Karin Sloth, Karin Sloth Kommunikation ApS:

Som selvstændig er det tidskrævende og omstændeligt at indberette selv en juridisk set simpel arbejdsskade. Et bøvlet system kan i yderste konsekvens betyde, at virksomheder helt dropper at indberette arbejdsskader. Gennemføres Virksomhedsforums forslag, bliver det langt mere brugervenligt og overskueligt at indberette en arbejdsskade.

Virksomhedsforum foreslår blandt andet kommunale servicemål for erhvervsservice, én indgang for virksomhederne i kommunerne og øget kommunal digitalisering. Virksomhedsforum sender også en række forslag, som skal lette virksomhedernes arbejde med indberetninger af arbejdsskader. Der indberettes årligt omkring 40.000 arbejdsskader. Mange virksomheder oplever, at det kan være meget ressourcekrævende. Samtlige forslag kan ses på www.enklereregler.dk.

Virksomhedsforum for enklere regler udpeger områder, hvor erhvervslivet oplever de største administrative byrder og kommer med forslag til forenklinger til regeringen. Virksomheder opfordres til at sende beskrivelser af udfordringer eller forenklingsforslag via www.enklereregler.dk, hvor man også kan se hvilke temaer Virksomhedsforum behandler.

Virksomhedsforum for enklere regler har sendt i alt 204 forenklingsforslag til regeringen. Regeringen melder tilbage til Virksomhedsforum efter et følg-eller-forklar princip.

Formand for Virksomhedsforum for enklere regler, Michael Ring:

Regeringen har vendt tommelfingeren opad til mange af vores forslag. Men der er også tilbagemeldinger fra regeringen, som ikke er gode nok. Vi vil derfor skærpe vores fokus på, at regeringen leverer forbedringer for virksomhederne.

Kontaktperson: Formand for Virksomhedsforum for enklere regler, Michael Ring, tlf. 20 20 84 86.