Spring navigation over
Indhold start .
Nyhed25.03.2013

Virksomhedsforum for enklere regler sender 60 nye forslag til regelforenklinger til regeringen

Virksomhedsforum for enklere regler sætter fokus på digitalisering, og på hvordan EU-regler implementeres i Danmark. 60 nye forenklingsforslag skal gøre det lettere at drive virksomhed i Danmark.

Formand for Virksomhedsforum for enklere regler, Michael Ring:

Administrative lettelser for erhvervslivet er med til at skabe arbejdspladser i Danmark. Vi har i Virksomhedsforum fået til opgave at pege på, hvor virksomhederne oplever de største administrative byrder. I dag sender vi 60 forenklingsforslag til regeringen, som vi forventer at regeringen vil gennemføre.

Vi peger blandt andet på en række områder, hvor EU-regler kan implementeres på en enklere måde, så danske virksomheder ikke stilles dårligere end i andre EU-lande. Det er helt centralt for deres konkurrencekraft.

Bedre digitale løsninger kan også frigive værdifuld tid og resurser i virksomhederne. Vi stiller derfor en række forslag, som vil forbedre den digitale kommunikation mellem virksomhederne og det offentlige.

Virksomhedsforum for enklere regler udpeger områder, hvor erhvervslivet oplever de største administrative byrder og kommer med forslag til forenklinger til regeringen. Regeringen behandler forslagene efter et 'følg eller forklar' princip. Det betyder, at regeringen enten gennemfører forslagene, eller forklarer, hvorfor de ikke kan gennemføres.

Alle har mulighed for at sende forenklingsforslag til Virksomhedsforum for enklere regler på hjemmesiden www.enklereregler.dk. På hjemmesiden er det også muligt at følge de forslag, som Virksomhedsforum for enklere regler har sendt til regeringen og se regeringens svar.

Virksomhedsforum for enklere regler har tidligere sendt 101 forenklingsforslag til regeringen. Med de nye forslag bringes det samlede tal op på i alt 161 forenklingsforslag.

Kontaktperson: Formand for Virksomhedsforum for enklere regler, Michael Ring, tlf. 20 20 84 86.