Spring navigation over
Indhold start .
Nyhed02.02.2017

Virksomhedsforum til regeringen: Gør det lettere at drive turismevirksomhed i Danmark

Turismeerhvervet har en vigtig rolle i dansk erhvervsliv. I 2015 blev der registreret 49 mio. overnatninger på tværs af Danmark, hvoraf ca. 2/3 var inden for kyst- og naturturismen. I 2014 omsatte danske og udenlandske turister for ca. 95 mia. kr., svarende til 115.000 fuldtidsjobs. Turismeerhvervet er med andre ord en central del af dansk erhvervsliv.

Erhvervet er samtidig udsat for en stærk international konkurrence og stigende krav fra turisterne til destinationer, produkter og services, hvilket understreger behovet for en smidig og effektiv regulering af sektoren.

Virksomhedsforum for enklere regler har derfor sendt 37 konkrete forslag til regeringen om, hvordan man kan gøre det nemmere og billigere at drive turismevirksomhed i Danmark. Forslagene fordeler sig inden for fire overordnede kategorier:

  • Krydstogt og sightseeing
  • Restauration og overnatning
  • Oplevelser, forlystelser og spil
  • International arbejdskraft

Forslagene spænder bredt – lige fra forslag om, hvordan det bliver mere attraktivt for krydstogtsskibe at lægge til i Danmark, til forslag om hvordan fødevarekontrollen kan gøres mere effektiv.

Alle forslagene vedrørende turisme kan ses her.

Udover Virksomhedsforums medlemmer har bl.a. HORESTA, Campingrådet og Dansk Live bidraget med konkrete forslag til, hvordan man kan fjerne byrder for danske turismevirksomheder.

Virksomhedsforum sendte også 8 øvrige forslag som kan ses her, herunder en række forslag om Digital Post, herunder bedre notifikationsmails og sikring af løbende tilpasning af næste generation af Digital Post.

Virksomhedsforum mødes næste gang den 7. juni 2017.