Spring navigation over
Indhold start

Skats hjemmeside - problem med sessioner der udløber

Dato18.03.2013
Nummer154

Status: Gennemføres delvist
Implementeret
Læs mere om status

Modtag email når forslag ændrer status

 

Gennemføres ikke

Betyder, at regeringen har valgt ikke at gennemføre forslaget. Regeringen forklarer hvorfor.

Gennemføres delvist

Betyder, at enkelte dele ikke gennemføres eller gennemføres på en anden måde end Virksomhedsforum har foreslået.

Gennemføres

Betyder, at forslaget gennemføres og der iværksættes initiativer for at levere forenkling på området.

Behandles

Betyder, at regeringen er ved at behandle forslaget fra Virksomhedsforum.

 

X

Nuværende problem:

Når man er på SKATs hjemmeside og skal udfylde formularer, så bliver man ofte logget ud. Enten fordi man sidder og skal finde papirer frem for at taste det korrekte tal/info. Eller fordi man sidder i en uendelig lang kø og venter på assistance fra SKATs kundeservice. Når man bliver kastet af, så mister man det man har indtastet, man mister den tid det tager at logge ind igen og man skal muligvis bruge tid på at finde tallene igen og ikke mindst udfylde alle felterne igen. Det er meget frustrerende. Nogen ender sågar med at give op, eller indtaste noget forkert.

Forslag:

Det bør være sådan, at man ikke bliver logget af, så længe man er inde på en formular.

SKAT kunne fx sikre det ved, at når man åbner en formular på Skat.dk, så skal den i baggrunden uden borgeren ved det besøge en særlig adresse fx skat.dk/keepalive.php. Det skal den gøre eksempelvis via noget som hedder ajax. Dette betyder, at virksomheden/borgeren er ”aktiv”, så længe man er på en formular, og at sessionen ikke udløber.

Altså forbliver man logget ind, så længe der er internet forbindelse og man er inde på en specifik formular.

Alternativt kunne en løsning være, at der automatisk blev gemt en kladde i systemet, når sessionen udløb. Dermed ville det kun være log-in processen, som man skulle igennem og ikke alt det tastearbejde, som man havde nået inden sessionen udløber.

Forslaget gennemføres delvist.

Virksomhedsforum har stillet forslag om, at man ikke bliver logget af, når man er inde på formular på www.SKAT.dk, eksempelvis ved brug af kladder eller ved brug af en ”ajax-løsning”.

SKAT er bekendt med ”time-out problemer” (sessioner, der udløber) vedrørende:

  • Selskabsskat
  • eBlanketter

Fremadrettet vil SKAT for nye indberetningsløsninger sikre, at det er muligt at dele større formularer op i små portioner, der sendes løbende, og at der bliver etableret en kladdefunktion. Herved elimineres de oplevede time-out problemer.

SKAT har ikke planer om at ændre på eksisterende indberetningsløsninger, med mindre de af andre grunde skal laves væsentligt om.

I forhold til den foreslåede ”ajax-løsning” er det SKATs opfattelse, at den ikke er sikkerhedsmæssigt forsvarlig for hverken virksomhederne eller SKAT, da den forlænger den tid, en indberetning står åben.

En kladdeløsning vurderes umiddelbart som en sikkerhedsmæssig forsvarlig løsning. Denne løsning er dog uforholdsmæssig dyr at implementere på allerede eksisterende indberetningsløsninger.

Forslaget er implementeret i 2014

Status maj 2014:

Initiativet gennemføres løbende, idet de enkelte indberetningsløsninger opdateres, efterhånden som der opstår behov for øvrige ændringer i den pågældende løsning. Ved nye indberetningsløsninger vil det fortsat blive sikret, at det er muligt at dele større formularer op i små portioner, og at der etableres en kladdefunktion.

Der er ikke gennemført konkrete ændringer eller lavet nye indberetningsløsninger siden svaret blev afgivet i juni 2013.